Москва: Проруските сепаратисти печелят територия в Мариупол

Стратегически важният град на Азовско море е обсаден от дни
9 мар 2022 08:03, Елка Василева
53
 Москва: Проруските сепаратисти печелят територия в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Подразделенията на проруските сепаратисти продължават да настъпват в украинския град Мариупол, съобщи Москва, цитирана от ДПА.

Още по темата
Бойците на самопровъзгласилата се Донецка народна република са напреднали с почти километър, откакто примирието в града приключи, обяви руското министерство на отбраната.

Мариупол, стратегически важен град на Азовско море, е обсаден от дни и се предполага, че условията за останалите там цивилни жители са плачевни. Няколко опита за евакуация на града се провалиха, въпреки че беше невъзможно това да бъде потвърдено чрез независим източник, отбелязва ДПА.

Според съобщенията им сепаратистите и руските части постигат успехи и на други места в Източна Украйна.

Леонид Пасечник, ръководител на самопровъзгласилата се Луганска народна република, заяви, че град Попасна е превзет и че украинските сили са обкръжени.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
СССРеми се преди 2 години
Хахаха чета коментарите на путкофилите хахаха няма такъв спрял народ хахаха,голямо защитаване на тая ***,ама все на запад бягате нали.Един не е отишъл да работи или живее в Русия хахахаха балъци
39
8
 
6
 
! Отговори
Дано Господ преди 2 години
Накаже руските убийци на жени и деца !
38
2
 
9
 
! Отговори
Българина преди 2 години
До европееца. В две изречения имаш поне три граматически грешки. Първо следва да се учи българския език, после чуждите. Русофили и русофоби има. Дали обаче има българофили. Това е въпросът, който задава милото ни изстрадало отечество.
37
9
 
5
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
В европейска България винаги е имало болни мозъци харесващи агресивна и корумпирана Русия. Пита се сега след войната на Русия срещу независима Украйна и избиването на невинни хора дали не изтрезняха тези българи които до скоро се държаха като руски лакей на Русия.
36
8
 
20
 
! Отговори
Владо Вр преди 2 години
В ютюб има клипове които показват, как ВСУ разполагат оръдия, танкове, БТР-ри, РСЗО до блокове, училища и детски градини. Хората искат да се махнат, но военните не дават и ги гонят да не излизат от къщи. Отделно, много войскови части се разполагат в училищата, а учениците не ходят на училище. После почва вайкането, че руснаците разрушавали училища. Нормално е, когато там се е настанил армията.
35
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се свършва вече! Искам да видя Зельо капитулирал, без дрога, пред майките на всички загинали от двете страни.
34
4
 
14
 
! Отговори
Kohgjj33 преди 2 години
Кико, ти от сутринта си се нашмъркал бе ***. Ти виждал ли си мечка и муха бе, ***? Ако не, скоро ще видиш. И хайде стига си ръсил *** мозък.
33
5
 
26
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Прав си брат. За тактиката. Руснаците им трябват нацистите от батальона Азов попаднали в котела. Нашите наведени медии не уточняват кой точно е в града, освен цивилните. Последователите на военнопрестъпника от СС Степан Бандера заедно със чужди наемници фашисти не пускат гражданите да напуснат града и се крият в апартаменти на хората, защото знаят че руските войски няма да използват тежки оръжия срещу града за да няма цивилни жертви. Тези от Азов избиваха цивилни граждани защото са руснаци 8 г.!
32
20
 
44
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Руската тактика е възможно най-щадяща за цивилното население. Всички големи градове са обкръжени, но всеки ден има хуманитарни коридори за хората, които искат да напуснат. За съжаление украинската армия не ги пуска. Имат полза от жив щит.
31
37
 
18
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Болшой пиZдец за красная.Всеки ден резил и падение.Украйнски фермери развозват с трактори руските си военни трофей , ромите доволни от богатата реколта скрап ( Т 72 и Т 80) питат за прословутата Армата че имала повечко бакър.Голям цирк джуджи что наделал?
30
33
 
22
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
Нашите русофили какво чакат, да хващат мешките и да ходят да помагат на сепаратистите. Така за 1-2 дена ще стигнат до Берлин, а не един колометър
29
29
 
16
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Лъсна истината за непобедимата и безсмъртна руска армия. Оказа се, че са поSерковци.
28
16
 
31
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
в Мариуполь са извергите избивали населението на Донбас и Луганск... скоро скалповете ще им висят по лампите на града... ИДИЛ са добри пред тези изверги, но тук не дават да се плюят лошите..
27
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путлерофашизмът в България трябва да бъде решително смачкан и лишен от материална база. Повсеместна експроприяция и да се върне награбеното на трудовия народ. Апартаменти, джипове, хотели, кръчми, награбена земя. Всичко!
26
26
 
19
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Московската борса не отваря вече десети ден .Защо ли? Килограм рубли вече никой не им знае цената.Наркоманите от Кремълската върхушка са в истерия.Националната банка гребе срещу финансовото цунами а шефката Набиулина е пред ритуално самоубийство.Скоро идва ред и на купоните.Ай честито на българската руШофилия.
25
12
 
37
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Ако не спечелят украинските сърца ще си внесат руски, кво толкова? Сякаш не са го правили в миналото. Тролченца, 1/3-та от изкуствената държава е превзета, и то заради бавенето със цивилни и чуждестранни студенти/граждани. Реалността не я дават по нашите <западните> медии.
24
23
 
17
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
Проруски сепаратисти , това са зелените човечета или руски войски в други униформи.Срещу тези се бие Украйна от 8 години. Всички други писаници са за балъците.
23
15
 
38
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Даа,прав си ...американците завзеха Багдад за 45 с масирани самолетни атаки ..а тук както ми каза един швейцарец колега ,такваз война Европа не познава -без бомбардировки масирани,без танкове(не бръкайте танковете с другите машини)..Украинците не допускат мирните жители да напускат градовете ..а руснаците се старят да не бият по жилищните квартали където са си разположи гаубиците и ... .Ето затова не успяват за 10 дни ..
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
>>>Москва: Проруските сепаратисти печелят територия в Мариупол<<< Ама така ли точно са казали в Москва??? Съмнява ме малко. Де гиди журналюги продажни!
21
40
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна за 10 дни развенча мита за "страшната непобедима" руска армия... Тотален хаос и демотивация сред руския башибозук.